Tips

Idag gjorde jag och Eddie auberginelasagne. Det var riktigt gott! Det måste man bara testa :)

Nu har vi mys med kesellahallon och vindruvor :D


Handbollsfri!

Nu är frukosten uppäten efter ett gympass där fokus låg på axlar och ben (rehab). Tänkte ta en tripp till maxi strax och en runda till Lidl där de visst har billig kesella. Ikväll är jag handbollsledig och ska bara slappa, men innan dess blir det skolan 13-16.30.

Frukost idag: kesella med kiwi och hallon, ägg och två kalkonskivor :D


Vilken dag!

Efter en skoldag till 14 gick jag och Madde ut på en vårpromenad. Herregud vad varmt det är idag. 12 grader visar vår termometer :). Nu är jag mätt och belåten och ligger i soffan. Väntar på att klockan slår 19.30 så man kan cykla till träningen :)


God morgon tisdag!

Sitter i soffan och har precis ätit frulle. Idag blev det en liten fruktsallad med kiwi och banan och kesella. Till det två ägg, grönt te, omega-3 och en sport vitamintablett.
Idag är det kursstart men verkar vara en lång dag :(


Starten

Första dagen i hälsans tecken är snart över. Jag skulle lätt kunna äta massa gott idag känner jag. Men jag måste ju avvänja mig vid allt gotte. Ikväll är jag ensam då min kära sambo sover i Mullsjö eftersom han tränar där nu. Lite ensamtid är aldrig fel men jag saknar honom redan hehe.
Nu tillbaka till tvn!


Peppad

Med den här appen på mobilen kan man inte bli annat än peppad. Olof Röhlander är en grym mental coach och jag har varit på en av hans föreläsningar. Ladda hem denna och använd den dagar då du känner dig omotiverad. Good luck!


Mojitoglass

Här kommer receptet på mojitoglassen jag gjorde i fredags!

Receptet är för 4 pers.

2 äggulor
3/4 dl florsocker
Rivet skal och saft av en lime
2 msk hackad mynta
2 msk rom
2 1/2 dl vispgrädde


Vispa äggulorna och florsockret pösigt.
Vispa ner lime, mynta och rom.
Vispa grädden hårt i en annan bunke.
Blanda sedan ihop ALLT!
Häll upp i portionsglas och ställ i frysen.
Låt stå i kylskåpet 30min innan servering!

Det är ett mycket enkelt recept som går väldigt fort att göra :)

Lycka till :)


Varför nyttig månad?

Jag har lyckats "fläska" bort 10cm runt midjan och gått ner ca 6kg. Jag har ätit ALLT men tränat endel. Jag har lite kvar och därför blir mars månad i hälsans tecken. Passar ju även bra om vi kvalar att jag fortsätter efter mars också.

Jag har även funderingar på att gå med i worldofshape.se. En i min klass kommer vara med där nu i mars månad så jag får se vilka resultat hon uppnår sen kanske jag tar det i april. Eller så kanske det funkar det jag också gör nu denna månaden. Är ni sugna på att vara med mig och Eddie på den nyttiga månaden så häng på :D


Jaaaaaaaaaaaaaa

Detta är glädje! Vinst mot Kalmar och nu fattas bara 1 poäng på tre matcher sen får vi möjligheten att kvala upp till allsvenskan. Nu taggar vi för match på lördag.

Imorgon är dagen med stort D. Vår lilla familj (jag och Eddie) ska köra en nyttig månad. Vi har satt upp lite regler för denna månaden. Det kommer gå hur bra som helst :)


Dagen är inne

Och det är dags för tenta. Jag har delade känslor för det. Det är aldrig kul att göra en tenta samtidigt är det skönt att den är över snart. Kl 08.00 sitter jag i tentasalen :S. Håll tummarna!


Efterrätt

Imorgon måste vi ju ha efterrätt så jag ställde mig och gjorde den nu. Det blir mojitoglass! Det är riktigt gott. Jag kan lägga ut receptet någon gång om någon vill ha det :)


Tenta

Dags imorgon och jag är sådär sugen. Idag blir det sista dagen som jag pluggar, sen är det en ledig helg med massa roliga saker. Imorgon kväll kommer pappa, bror, syster och Cilla hit för en myshelg. På lördag är det match som gäller och inte vilken som helst utan seriefinal. Gött! Nu ska jag plugga lite till. Håll tummarna för mig imorgon kl 08.00 :)


Kvalitetstid

Idag har jag och Eddie haft lite kvalitetstid. Han kom hem redan runt 15 och då åkte vi till relaxen på Rosenlundsbadet. När vi åkte hem köpte vi lite kinamat :). Nu Blir det soffan resten av kvällen :)


En fin morgon!

Vaknade upp och kände mig sugen på att plugga. Det är inte alltid man känner på de viset så jag kanske får passa på ;)
Jag har varit ute på en 30 min promenad i det milda vädret. Frukosten är intagen vilket idag blev havregrynsgröt och grönt te. Jag ska njuta lite till av morgonen sen blir det plugg och gym resterande dag.

Trevlig onsdag :D


Pluggdag

Idag går min tisdag i pluggets tecken.
Jag börjar med föreläsning 08.30-12.00. Direkt hem för lite mat och sen öppnar jag mina böcker för att tentaplugga ända fram till träningen.

Ha en trevlig dag!


Puuhh

Tentavecka! Vilket innebär att bloggen troligtvis inte kommer vara så aktiv. Strax andra träningspasset för dagen i Idrottshuset. Det är viktigt med en riktigt bra träningsvecka för på lördag är det seriefinal som gäller.


Fint<3

Denna fina namnteckning pryder nu våra uppvärmnings t-shirts. Du kommer nu alltid vara med oss. Saknar dig Karin <3


Good morning

Kl 09.00 är det dags för ett besök hos ortopeden Staffan. Fråga mig inte vad jag ska göra där för det vet jag inte. Jag har blivit skickat vidare. Jag tippar på att han ska kolla läget med min fot.

Igår blev det förresten vinst mot Flottan 28-17. Det var fint!


Torsdag

Skola 08.30-12.00
Plugg
Samling 18.00
Hallby Dam-Flottan 19.30

Kom igen nu Hallby Dam :)


Plugg

Och återigen plugg. Jag har än så länge spenderat kvällen på plugg. Är nog inte riktigt klar än heller. Godkväll!


När klockan ringde..

Va jag inte alls sugen på att stiga upp för en morgonpromenad. Men nu sitter jag här stolt över mig själv. Visst är det en härlig känsla!?
Tanken är att ha en träningsledig dag idag eftersom det är match imorgon, min fot behöver vila och jag måste verkligen plugga ikväll. Men jag får intala mig att det är bra ;)
Nu ska jag fortsätta med min frulle innan skoltime


Kärlek

Han och jag var även och åt på Dragon innan idag. Jag håller med många andra att jag uppskattar alla andra dagar mer än denna men lite mys måste man få :)
Det var mysigt och göra något annat. Det uppskattar jag <3


Glad alla hjärtans dag <3

Idag är det alla hjärtans dag och inte har jag fått något utav min kära kille. Men jag är inte bitter eftersom jag vet om att han älskar mig :). Han fick då en chokladask utav mig snäll som jag är.

MEN jag hade fått post idag när jag kom hem. I brevet låg ett fint kort från mamma (kolla bilden). Man blir så glad när man får post man inte brukar få :)
Tack världens bästa mamma <3


Tjoho

Gymmet-check!
Frukost-check!
Om en stund blir det skolan och ikväll ska jag träna handboll igen :) Men innan dess måste jag hinna plugga..


Karins bokklubb

I torsdags efter träningen hade vi möte uppe i vipen och passade då även på att ha bokloppis. Vår älskade Karin hade otroligt mycket böcker innan hon dog och alla dessa böcker har vi i laget fått för att sälja dem. Karins mamma Bodil ville att pengarna skulle gå till oss.
Vi bestämde därför oss för att ha en egen loppis först. Hallby Dam fick alltså först välja böcker och vi la 20kr/bok.
Hon hade en salig blandning av böcker. Hon hade mest tantsnuskböcker hehe. Jag fick med mig tre böcker. Två stycken jag troligtvis kommer att läsa medan den tredje (tantsnusk) tog jag bara för att Karin hade skrivit sitt namn där i.

Det var en fin bokklubb i torsdag helt enkelt. Helst av allt skulle vi bara vilja att du kom tillbaka! <3


Härliga måndag

Efter en promenad och frukost sitter jag nu här med Harry Potter. Idag måste det läsas massvis.
Tänkte även hinna med gymmet och se om jag hittar något på stan.
Ikväll är det träning! Jag vet inte riktigt om det blir en vilodag från handbollen idag. Min fot är inte bra och vi har match på torsdag. Får se vad coach säger.

Trevlig måndag :)


Vad har jag gjort idag?

This is my day:
Gymmet 09.30
Hem och måla klart vardagsrummet
Runt 16.30 promenad i det vackra vädret
Ätit hemmagjorda hamburgare
Soffmys


Vårkänslor

Tulpaner pryder vårt bord. Det blir så mysigt med lite blommor på bordet.
Ännu mer vårkänslor infann sig idag. Plusgrader ute och sol har även hittat till Jönköping idag :)
Nu hoppas vi på att våren strax kommer!


Graaaattis

Kolla in denna pingla. Hon fyller hela 25år idag. Jag brukar säga att det är när man fyllt 25 som livet börjar. Hon kommer ha fantastiska år framför sig. Hon har hittat sin stad att bo i och hon verkar trivas ypperligt. Därför kommer de bästa åren ligga framför henne :D

Grattis fina vän. Älskar dig! <3


Good morning

Igår blev det vinst med 15-33. Fint!

Idag startade jag dagen med ett pass på gymmet. Det var skönt! Dock är inte min fot bra. Vet inte vad som har hänt riktigt. Vi håller tummarna för att det är borta imorgon.
Annars är dagen en underbar dag med sol och nollgradigt. Det får bli en promenad sen :)


Lördagsmorgon

Ligger vaken och funderade på en morgonpromenad men jag får nog vila min stackars fot. Hoppas innerligt att den håller idag. Vill ju så gärna vara med!!!!! Ja idag är det alltså match i Hörby mot Lågan. En match vi definitivt måste vinna då Kristianstad (som ligger tvåa) förlorade igår.

Håll alla tummar ni har för oss :)


Fredagen den 13:e?

Jag trodde nästan att det var fredagen den 13e idag när min dag startade.
Jag kunde knappt gå på min fot och det värkte så jag mådde illa. Det blev ett besök hos Dr Sune och han sa inget vettigt alls.

Sen var det dags för skolan. 13-16.30 skulle vi tillbringa på HLK en FREDAG. Jag trodde det var ett skämt! Det gick trots allt ganska bra. Det var där jag började inse att dagen skulle kunna bli fredagen den 10e.

Det var dags för aw tillsammans med några från idrottsklassen. Jag, Johanna, Lovisa, Alex, Micke och Magnus träffades på åtta glas för lite mat. Mysigt :)

Efter aw blev det en kaffe på George och det började släppa allt mer i min fot. Jag kunde nu börja gå mer normalt.

Nu nyduschad, trött och glad för den här dagen trots allt :) Godnatt alla!


Okej

Något positivt har dagen kommit med.
Läkarbesöket kostade 150kr.
Med idrottsförsäkringen fick jag tillbaka 450kr. Jag gick alltså plus 300kr:)


Ingen bra fredag

Herregud vad helgen startar dåligt.
Foten värker!
Läkare är helt inkompetenta!
Jag mår illa pågrund av foten.
Jag går i skolan till 16.30 en FREDAG!
Jag börjar få ont i huvudet.

Åhh vad irriterad jag är!!!!!


Nu ska jag bli frisk!

Japp ni hörde rätt. Nu är det dags för mig att få i mig allt jag behöver för att bli frisk.
Jag brukar faktiskt inte vara sjuk men jag tycker jag har varit sjuk nu två gånger ganska tätt. Eftersom jag tränar endel så har jag nu varit på Apoteket och inhandlat dessa. Omega 3 måste jag få i mig för så ofta äter vi inte fisk här hemma. Även mineraler och vitaminer är viktigt.
Jag har nu tryckt i mig två av varje och jag känner mig redan piggare :)
Kvällens träning får jag hoppa ändå men det är nog bra. Jag ska ta en promenad sen istället :)


Torsdag

Tog lite sovmorgon idag till kl 08.00 för att vila ut min kropp. Jag mår fortfarande inte hundra. Det känns som om jag har feber men jag har ingen. Ont i kroppen!
Tänkte gå en runda sen för att känna hur jag mår och sen måste jag till Apoteket. Annars blir det en dag med böckerna i soffan.


Min kropp

Vill inte som jag idag. Mår inget vidare och vill bara vara frisk. Ligger i soffan under täcket och här ska jag ligga är det tänkt.


Onsdag

Det är till och med riktigt varmt ute idag. Skönt! Strax beger jag mig till skolan. Mår fortfarande inte helt hundra men idag är det seminarium så det är bara att gilla läget.
Längtar tills ikväll då jag inte har någon handbollsträning och bara kan vara :)


75år!!!

Den där mannen med blå slips hade alltså tänkt att man ska jobba fram till man är 75år.
Jag vill gärna njuta lite av pensionen innan jag dör. Det är ju när man är pensionär man kan njuta lite av livet (det kan man nu med men på ett annat sätt).
Jag bli så trött. Ska man gå direkt från jobbet ner i graven? Kul!!!! Pucko!!!
Som ni förstår röstade jag inte på gubben med blå slips!


Sjuk?!

Börjar jag bli sjuk???
Jag får ont i kroppen och feberkänningar fram mot eftermiddagarna/kvällarna. Vill inte bli sjuk nuuuu..


Hungrig!

Kl 14.00 blir det lunch på kaffe paus med bästa Madde :)
Innan dess har jag gått i skolan 08.30-11.30. Sen mötte Madde upp mig vid skolan och så stack vi till gymmet. Så nu är även gymmet avklarat.
Jag är så sjukt hungrig just nu bara. Hoppas ni har en bra dag :)


Helgen

Det har varit en av de bästa helgerna på mycket länge.

I fredags när jag kom hem efter träningen står maten klar och det blir mys framför tvn tillsammans med Eddie och Robin.
Lördagen började med en kall morgonpromenad, sen vidare till Mullsjö för en massa kalas. I Mullsjö hälsade vi även på Karin. På kvällen firade jag och Eddie två år med räkor och bröd. Tanken va att vi skulle äta en massa mer gott men det orkade vi inte efter allt gott vi fick i Mullsjö.

Söndagen startade jag och Madde med en 50 min lång promenad som var underbar! Efter det rullade bilen mot Ikea för lite inhandling av lite skålar m.m. Sen gick vi och drömde oss bort i ett framtida hus :)
Kl 16.30 var det dags för match mot H43 där vi kammade hem två poäng. En otroligt viktig seger :)
Kvällen spenderades i soffan med mat och en underbar sambo <3


Måndag

Imorse var det dags för gymmet. Min kropp kändes väldigt tung imorse när jag vaknade men jag bestämde mig för ett pass ändå.
Efter träningen kändes allt mycket bättre :)

Efter gymmet var det dags för plugg fram till nu. Kl 13 börjar min föreläsning för dagen och efter det direkt till skolan. Tjohej


Världens finaste Karin

Igår när vi besökte Mullsjö för en massa kalas passade jag på att besöka Karin. Hon såg ut att ha det väldigt bra där hon låg. Handbollen vid sidan om och ett hjärta jag la dit. Hon låg med skogen framför sig och det var så vackert. Tror inte hon kunde fått ett bättre ställe.
Att vara där stärkte mig!
Jag fick ett lugn i kroppen när jag såg vart hon låg.
Fina underbara Karin, jag saknar dig så mycket. Idag har vi vår första hemmamatch utan dig vid vår sida fysiskt, men jag vet att du kommer finnas där.
Du är otroligt saknad!


2år <3

Idag för två år sedan bestämde jag och Eddie oss för att bli ett team. Jag är just nu kärare än någonsin :)
Igår firade vi detta och då var det givetvis presentutdelning.
Eddie fick massage av mig och jag fick denna underbart fina jackan. En jacka jag själv valt ut :)
Nu hoppas vi på fler underbara år tillsammans!


Gameday

Morgonpromenaden på 50min är nu avklarad tillsammans med Madde :). Nu har vi gått igenom matchen och är taggade. Det finns inget annat än vinst idag.
Först blir det en sväng till Ikea :)


Grattis

Världens bästa bror på födelsedagen :D
Idag fyller han 32 år. Vi var som katt och råtta när vi var små men älskar varandra mer än någonsin nu. Hoppas du får en fin dag :)


Jag hann!

Jag hann med allt på min checklista och nu sitter jag här med en bra känsla i kroppen :)

*Det är fredag
*Jag hann gymma
*Jag ligger för en gångs skull före i skolan
*Jag har snart handbollsträning
*Jag är kär
*Jag har en helt underbar helg framför mig

Kan det bli bättre? :D


Fredag

-10 grader och snön vräker ner. Jag är inte bitter för det :)

Min dag:
Först skola till 12
Lunch
Plugga/gym?
Gym/plugga?
Träna handboll
Hemmamys
Sova


Tjoho

Näst sista handbollsträningen är nu avklarad och nu är det bara imorgon som vi har möjlighet att utnyttja.
Fredagsträningen är ofta väldigt bra och rolig. Mycket individuell träning och det är kul.
Sen är det ju även skönt att komma hem en fredag kväll nytränad.
Tanken är att få in ett gympass imorgon också men vet inte riktigt när. Eftersom jag börjar i skolan 08.30-12.00 och sen måste jag plugga. Vi får se hur det blir helt enkelt.
Nu börjar vi tagga för match på söndag :)


Dagen!

Jag tycker jag även idag har lyckats ha en effektiv dag. Jag startade min dag på gymmet där det blev lite rehab och rygg. Sen vidare till Bokia för inhandla en pärm (skolpärmen är full så behövde en till). Mina böcker jag reserverat på Stadsbiblioteket väntade på mig så jag cyklade dit för att hämta dem.
Väl hemma så var det dags för plugg. Det var som sagt bara till att börja läsa.

Kursen jag läser nu är underbar. Det är mycket att göra men den är avkopplande eftersom det är mycket läsning av barnlitteratur. Jag är oerhört glad att jag har valt en sådan här utbildning och inte en skrivbordsutbildning :). Nu hoppas vi bara på en löneökning inom den snaraste framtiden!


Herregud

Vi fick välja en valfri barnbok som var hyfsat nyutgiven och jag tyckte den här boken såg intressant ut. Den är mycket bra och jag kan inte riktigt sluta läsa om det inte vore att den är så himla läskig.
Mitt hjärta slår i 170 och det är ljust ute. Tänk då när det är mörkt! Då får jag väl hjärtinfarkt.


Väntrum

Man hör klockans tickande ljud och det är gula väggar. Kan inte ett väntrum bli mer inbjudande? Lite lugn och avslappnande musik kanske?
Man hör ju varje andetag på personen som sitter jämte.
Som sagt, dags för invaliditetstest. Hoppas jag har lite besvär kvar så jag kan få mig en slant :)


Tjoho

Herregud vilken otroligt tråkig föreläsning! Strax sticker jag till farbror doktorn och sen vidare till Johanna för grupparbete :)


RSS 2.0